Kuchařské recepty pro každého

Třešňové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
200 g polohrubé mouky
500 g třešní
1 vejce
sůl
40 g másla
60 g strouhanky
60 g cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme a jemně nastrouháme.
Přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 1 cm.
Pak těsto nakrájíme na stejné čtverce, do kterých zabalíme 2-3 umyté třešně.
Dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4-5 minut.
Až knedlíky vyplavou nahoru, vyndáme je z vody.
Při podávání posypeme na másle upraženou strouhankou, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.
Třešňové knedlíky
Třešňové knedlíky