Kuchařské recepty pro každého

Třešňové dortíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
125 ml smetany
100 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
50 g ztuženého tuku
1 lžíce třešňovice
čokoládová poleva
kandované třešně na zdobení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V kastrůlku ve vodní lázni rozehřejeme smetanu, nalámanou čokoládu a ztužený tuk a pak vmícháme třešňovici.
Směs rozetřeme na tác vyložený fólií, dáme do ledničky, kde necháme hodinu ztuhnout.
Pak vyklopíme, stáhneme fólii, nakrájíme na malé obdélníčky o velikosti asi 2×3 cm a uchováme v chladu.
Rozpustíme čokoládovou polevu, pralinky do ní namáčíme, položíme na mřížku a ozdobíme rozpůlenou kandovanou třešní.
Třešňové dortíčky
Třešňové dortíčky