Kuchařské recepty pro každého

Třešňová bábovka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
půl hrnku mléka
půl hrnku oleje
půl prášku do pečiva
kompotované třešně
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do větší mísy rozklepneme 4 vejce, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, olej a mléko a šlehačem pořádně vymícháme do pěny.
Třešně z kompotu scedíme, posypeme polohrubou moukou a pořádně zatřeseme, ať se v mouce dobře obalí (takto nepropadnou na dno těsta).
Do těsta přimícháme mouku a prášek do pečiva, těsto pořádně promícháme a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Třešně obalené v polohrubé mouce vysypeme na vrch těsta (netiskneme je dolů), přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě při 180°C pečeme 60-75 minut.
Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka upečená.
Pak ji ve formě necháme úplně vychladnout, vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Třešňová bábovka
Třešňová bábovka