Kuchařské recepty pro každého

Treska pečená na zelenině se smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mražené tresky
citrónová šťáva
koření na ryby
sůl
1 větší mrkev
1 kedlubna
5 lžic mraženého hrášku
200 ml kysané smetany
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tresku necháme chvíli povolit a pak ji pokapeme citrónovou šťávou, posypeme kořením na ryby a solí a necháme chvíli uležet.
Na olivovém oleji osmahneme nahrubo nastrouhanou mkrev a kedlubnu, přidáme mražený hrášek a chvilku podusíme.
Přidáme kysanou smetanu a takto připravenou zeleninu dáme do pekáčku.
Na to položíme připravené kousky filety z tresky a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30-35 minut.
Hotové pak podáváme s vařenými brambory.
Treska pečená na zelenině se smetanou
Treska pečená na zelenině se smetanou