Kuchařské recepty pro každého

Treska na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g tresky
60 g uzené slaniny
100 ml mléka
50 g sterilizovaného hrášku
drůbeží vývar
2 lžíce oleje
2 lžíce strouhanky
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tresku nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce, osolíme a opepříme.
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky, osmahneme, přidáme obalené plátky tresky a opečeme.
Potom je pokapeme mlékem, posypeme strouhankou, podlijeme trochou vody a přikryté dusíme doměkka.
Sterilizovaný hrášek osmahneme na rozehřátém oleji, podlijeme trochou vývaru a podusíme 6 až 10 minut.
Nakonec ho promícháme s udušenou treskou a zahřejeme.
Podáváme s bramborovou kaší.
Treska na slanině
Treska na slanině