Kuchařské recepty pro každého

Trenčínský řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vykostěné kotlety
80 g sterilovaných žampiónů
4 plátky sýra
olej
350 g syrových brambor
30 g mouky
1 vejce
2 lžíce mléka
50 g paprikového bůčku
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
Po obou stranách opečeme a klademe na pekáč.
Na maso klademe plátky žampiónů a sýra a dáme zapéct do trouby.
Brambory nastrouháme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený osmažený bůček, mouku, vejce, mléko, česnek a sůl, vypracujeme těsto a pak na pánvi usmažíme placky.
Maso klademe na placky do poloviny a placku překlopíme.
Trenčínský řízek
Trenčínský řízek