trebonska-rybi-polevka
Třeboňská rybí polévka

Třeboňská rybí polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 4 kapří hlavy
• 500 g kapřího mlíčí
• 150 g strouhané kořenové zeleniny
• cibule
• sůl
• 5 kuliček pepře
• kousek celého zázvoru
• 100 g másla
• na kostky nakrájená osmažená houska
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu osmahneme na sucho, přidáme celou cibuli, kapří hlavy bez žaber, sůl, koření, zalijeme 1,5 l vody a vaříme 30 minut.
Pak polévku přecedíme, obsah doplníme na 1,5 l, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut.
Poté polévku rozmixujeme a nakonec ochutíme čerstvým máslem.
Při podávání posypeme porci polévky kostičkami osmažené housky.
zpět na seznam receptů