Kuchařské recepty pro každého

Tradiční velikonoční beránek

Potřebujeme tyto suroviny:
240 g polohrubá mouka
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 vejce
4 bílky
4 žloutky
citrónová kůra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny.
Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.
Troubu předehřejeme na 190°C.
Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku.
Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme.
Beránka upečeme dorůžova a ještě teplého opatrně vyklopíme.
Až beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu.
Vzniklou polevou beránka ozdobíme.
Polevu necháme ztuhnout a kolem krku beránka uvážeme mašli.
Tradiční velikonoční beránek
Tradiční velikonoční beránek