Kuchařské recepty pro každého

Toskánská parma

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg očištěné a vykuchané královské nebo stříbrné parmy
4 rajčata
3 stroužky česneku
sůl
pepř
oregano
50 ml olivového oleje
1 lžíce nasekané petrželky
100 ml bílého suchého vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do pekáče dáme vrstvu rajčat nakrájených na tenké plátky, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
Rybu osolíme, opepříme a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem, vložíme petržel a plátky rajčat, položíme do pekáče a přikryjeme zbytkem plátků rajčat.
Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem, přelijeme olivovým olejem, podlijeme vínem a pečeme v troubě při 150°C asi 40 minut.
Při pečení podle potřeby podléváme šťávou.
Toskánská parma
Toskánská parma