Kuchařské recepty pro každého

Toskánská cibulová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 ml bíleho vína
1 chilli paprička
500 g jarní cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce sádla
750 ml masového vývaru
na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek
svazek majoránky
trocha cukru
sůl
pepř
4 lžíce nastrouhaného ovčího sýra
3 krajíce bílého chleba
3 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, chilli papričku nakrájenou nadrobno, česnek rozetřený se solí a necháme zesklovatět.
Pak zalijeme bílým vínem a masovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme cukrem.
Majoránku nasekáme nadrobno, přidáme do polévky a přikryté vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
Bílý chléb nakrájíme na malé kostky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova.
Při podávání porci polévky posypeme chlebovými kostkami, nastrouhaným ovčím sýrem.
Toskánská cibulová polévka