toskanska-cibulova-polevka
Toskánská cibulová polévka

Toskánská cibulová polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 250 ml bíleho vína
• 1 chilli paprička
• 500 g jarní cibule
• 2 stroužky česneku
• 3 lžíce sádla
• 750 ml masového vývaru
• na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek
• svazek majoránky
• trocha cukru
• sůl
• pepř
• 4 lžíce nastrouhaného ovčího sýra
• 3 krajíce bílého chleba
• 3 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, chilli papričku nakrájenou nadrobno, česnek rozetřený se solí a necháme zesklovatět.
Pak zalijeme bílým vínem a masovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme cukrem.
Majoránku nasekáme nadrobno, přidáme do polévky a přikryté vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
Bílý chléb nakrájíme na malé kostky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova.
Při podávání porci polévky posypeme chlebovými kostkami, nastrouhaným ovčím sýrem.
zpět na seznam receptů