Kuchařské recepty pro každého

Tomates rellenos (plněná rajčata)

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g oliv Carbonell plněných papričkou
8 středně velkých rajčat
2 středně velké papriky
2 krabičky sardinek
1 salátové srdíčko
4 lžíce nasekané petrželky
na marinádu: 1 lžíce octa Carbonell + 3 lžíce španělského olivového oleje Carbonell + 1 jarní cibulka jemně nakrájená + 1 lžička petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Seřízneme vršek každého rajčete, odstraníme jadřince, osolíme a necháme 1 hodinu vykapat na ubrousku.
Papriky nakrájíme na malé kousky, sardinky přecedíme a odstraníme kostičky.
Olivy nasekáme na malé kousky.
Na rozpáleném oleji osmahneme papriky asi 15-20 min.
Pak je smícháme v misce se sardinkami a olivami a vše zalijeme vše marinádou.
Každé rajče naplníme touto směsí a dáme asi na dvě hodiny vychladit do lednice.
Podáváme se srdíčky salátu.
Tomates rellenos (plněná rajčata)
Tomates rellenos (plněná rajčata)