Kuchařské recepty pro každého

Tlačenka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 vepřová kolena
0,5 kg vepřové plece
4 nožičky
1 vepřový jazyk
2 cibule
2 lžíce sádla
sůl
pepř
majoránka
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a vložíme do ní všechno maso, které doměkka uvaříme.
Po vychlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a na strojku umeleme kůže.
Vše dáme do mísy.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na sádle a přidáme k masu.
Vše okořeníme, zalijeme polovinou vývaru, ze kterého jsme odstranili tuk a dosolíme podle chuti.
Připravíme sáčky na tlačenku, masovou směs do nich nalijeme, oba konce velmi dobře zavážeme provázkem a vaříme při 80-90°C asi 2 hodiny.
Pak tlačenku opláchneme a položíme na vál chladit a občas ji obracíme.
Asi po 3 hodinách ji dáme do lednice.
Podáváme až druhý den s chlebem nebo pečivem.
Tlačenka
Tlačenka