Kuchařské recepty pro každého

Tiramisu s jahodami

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mascarpone
350 g jahod
6 vajec
120 g práškového cukru
50 ml jahodového likéru
24 piškotů
špetka soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jahody omyjeme a necháme odkapat.
15 jahod odložíme stranou na ozdobu, zbylé jahody nakrájíme na menší kousky a zatím uchováme v chladu.
Žloutky důkladně vyšleháme s práškovým cukrem, přimícháme mascarpone a uchováme v chladu.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkového krému.
Polovinu piškotů krátce namočíme do jahodového likéru smíchaného s 50 ml vody, rozdělíme do šesti dezertních pohárků, přidáme nakrájené jahody a na ně dáme krém.
Vrstvy zopakujeme.
Tiramisu ozdobíme celými jahodami a dáme do ledničky na alespoň 3 hodiny.
Tiramisu s jahodami
Tiramisu s jahodami