Kuchařské recepty pro každého

Ticinský králík

Potřebujeme tyto suroviny:
králičí hřbet (asi 600 g)
150 g čerstvých hříbků
5 cibulí
2 stroužky česneku
30 g zelené petrželky
100 g másla
0,1 l bílého suchého vína
sůl
pepř
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso po obou stranách hřbetní kosti mírně nařízneme, na pekáčku s trochou oleje po všech stranách dobře opečeme a okořeníme.
Přidáme česnek, dvě cibule rozkrojené na čtvrtky a pečeme v nepříliš horké troubě doměkka.
Nakrájenou cibuli, petrželku a hříbky podusíme na polovině másla a okořeníme.
Maso z pekáčku vyjmeme a uchováme v teple.
Výpek zalijeme vínem, podle potřeby trochu zředíme a krátce povaříme.
Potom přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené máslo.
Maso vykostíme, nakrájíme na šikmé plátky, ozdobíme dušenými hříbky a přelijeme omáčkou.
Podáváme s gratinovanými bramborami a na másle upečeným baklažánem.
Ticinský králík
Ticinský králík