Kuchařské recepty pro každého

Thajský rýžový pudink

Potřebujeme tyto suroviny:
175 ml thajské nebo jasmínové rýže
625 ml mléka
10 rozdrcených kardamomových lusků
2 vavřínové lístky
125 ml cukru moučky
1 ml vanilky
ratolest máty
ušlehaná smetana
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pánev postavíme na plotnu o středně vysoké teplotě.
Do pánve nasypeme rýži, přidáme mléko, kardamom, vavřínové lístky a cukr, dobře směs promícháme a směs uvedeme do varu.
Pak snížíme teplotu a za stálého míchání přidáme vanilku a vaříme ještě 15 až 20 minut.
Až je rýže hotová, je pudink připraven k servírování.
Pudink ozdobíme šlehačkou nebo lístky máty a podáváme s tropickým ovocem (mungo, ananas, meloun, papaya, longan).
Thajský rýžový pudink
Thajský rýžový pudink