Kuchařské recepty pro každého

Těstoviny s rybím filé

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g rybího filé
350 g těstovin
olej
1/2 citronu
2 cibule
1 lžička hladké mouky
kousek bujonove kostky
100 ml bílého vína
1 lžíce másla
špetka cukru
6 hodně zralých rajčat
strouhaný sýr
sůl
mletý pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těstoviny uvaříme podle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme odkapat.
Rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvilku odležet, pak je osolíme a podusíme doměkka na másle.
Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme usekanou petrželku, spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata, zaprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme, až změknou a směs zhoustne.
Omáčku osolíme, osladíme, opepříme, promícháme s rybím filé a krátce podusíme.
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Těstoviny s rybím filé
Těstoviny s rybím filé