Kuchařské recepty pro každého

Těstoviny s houbami po milánsku

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g makarónů
3 l vody
30 g soli
100 g másla
250 g hub
250 g šunky
100 g rajského protlaku
100 ml suchého červeného vína
125 ml vývaru
špetka muškátového květu
100 g tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Makaróny uvaříme do měkka, scedíme je, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
Na másle podusíme šunku s houbami (asi 6 minut).
Pak přidáme rajský protlak, podlijeme vínem a vývarem a krátce společně povaříme.
Do takto připraveného základu přidáme makaróny, muškátový květ a polovinu nastrouhaného tvrdého sýra, osolíme, okořeníme a dobře prohřejeme.
Při podávání jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem.
Těstoviny s houbami po milánsku
Těstoviny s houbami po milánsku