Kuchařské recepty pro každého

Teplý bramborový salát s fazolkami

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
500 g zelených mražených fazolek
200 g vařeného uzeného lososa
2 cibule
50 g másla
hřebíček
1 lžíce oleje
100 ml vinného octa
1 lžíce cukru
400 ml zeleninového vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm.
Vařené uzené maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej, maso krátce orestujeme, přidáme brambory, cibuli a zelené fazolky, zlehka promícháme a smažíme asi 5 minut.
Pak podlijeme vinným octem, přidáme cukr, sůl, pepř a hřebíček, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka.
Na zjemnění přidáme kousek másla a zlehka promícháme.
Salát dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Teplý bramborový salát s fazolkami
Teplý bramborový salát s fazolkami