Kuchařské recepty pro každého

Telecí žebírka se sýrem a se žampióny

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g telacích žebírek
150 g tvrdého sýra
100 g žampiónů
1 lžíce kečupu
1 cibule
20 g hladké mouky
40 g tuku
vývar z kostí
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žebírka nakrájíme, naklepeme, kraje nařízneme, osolíme a opepříme a na rozpáleném tuku prudce osmahneme z oboou stran.
Přidáme očištěné a na plátky nakrájané žampióny, lehce osmahneme, podlijeme několika lžícemi vývaru z kostí a dusíme do měkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, oosmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
Maso dáme do ohnivzdorné misky, posypeme polovinou množství nastrouhaného sýra a zapečeme v předehřáté troubě.
Hotové pokapeme kečupem.
Podáváme s vařenými brambory.
Telecí žebírka se sýrem a se žampióny
Telecí žebírka se sýrem a se žampióny