Kuchařské recepty pro každého

Telecí závitky

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g telecího
sůl
40 g mouky
100 g másla
120 g uzeného masa
2 žloutky
20 g cibule
zelená petrželka
20 g strouhanky
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené maso umeleme, případně osolíme, přidáme do něho žloutky, usmaženou velmi drobně nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku a podle potřeby strouhanku, vše pečlivě promícháme.
Očištěné telecí řízky potřeme připravenou nádivkou, zatočíme, převážeme tenkým provázkem, osolíme, obalíme v mouce a upečeme je v troubě na másle do měkka (asi 3/4 hodiny).
Ze závitků sundáme provázek, urovnáme je na mísu, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem, povaříme a procedíme na závitky.
Telecí závitky
Telecí závitky