Kuchařské recepty pro každého

Telecí srdce na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
3 telecí srdce
40 g slaniny
60 g másla
50 g cibule
5 lžic bílého vína
2 lžíce citronové šťávy
20 g mouky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté telecí srdce uvaříme v osolené vodě.
Pak je rozřízneme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.
Do pekáče dáme rozehřát na kostičky nakrájený zbytek slaniny s trochou másla, přidáme nasekanou cibuli, pár zrnek pepře a připravené srdce, podlijeme vodou, ve které se vařilo srdce, a v troubě upečeme do červena.
Potom srdce vyndáme a nakrájíme je na plátky.
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme trochou vývaru ze srdce, přidáme bílé víno, citronovou šťávu, povaříme a procezenou omáčku nalijeme na srdce.
Telecí srdce na slanině podáváme s rýží.
Telecí srdce na slanině
Telecí srdce na slanině