Kuchařské recepty pro každého

Telecí ragú s olivami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg telecí plece
1 konzerva rajčat
1 pomeranč
100 g hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky estragonu
2 dcl bílého vína
200 g zelených oliv bez pecek
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí nakrájíme na kostky, promícháme s hladkou moukou a přebytečnou mouku oklepeme.
Rajčata slijeme a nakrájíme nadrobno.
Nastrouháme kůru asi z jedné třetiny pomeranče.
V hrnci rozpálíme olivový olej a zprudka na něm osmahneme maso dozlatova.
Přidáme do hrnce nakrájená rajčata, estragon, pomerančovou kůru a víno, stáhneme plamen a pomalu dusíme pod pokličkou asi 45 minut (dokud není maso měkké).
Dochutíme solí a pepřem.
Pokud je omáčka moc hustá, podlijeme trochou vody.
Těsně před dokončením přidáme vypeckované olivy.
Telecí ragú s olivami
Telecí ragú s olivami