Kuchařské recepty pro každého

Telecí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g telecích kostí
120 g kořenové zeleniny
250 g telecího masa
malý květák
30 g másla
1 žloutek
125 ml mléka
40 g rýže
sůl
zelená petrželka
muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oprané telecí kosti povaříme s kořenovou zeleninou nakrájenou na plátky.
Pak polévku procedíme, zeleninu nakrájíme nadrobno, přidáme zpět do polévky, přidáme ještě syrové umleté telecí maso, sůl, na růžičky rozebraný květák, zelenou petrželku a vaříme polévku tak dlouho, dokud květák nezměkne.
V polévkové míse smícháme máslo a žloutek a za stálého míchání přilijeme mléko.
Pak přidáme polévku, muškátový květ a do polévky zamícháme zvlášť připravenou uvařenou rýži.
Telecí polévka