Kuchařské recepty pro každého

Telecí po italsku s makaróny

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecí kýty
500 ml silného mírně osoleného hovězího vývaru
3 zelené masité salátové papriky
1 velký pórek
1 cibule
500 g makarónů (nebo krátkých těstovin)
100 ml smetany
200 ml Cinzana secco (nebo suchého bílého vermutu)
olivový olej
sůl
pepř
česnek
majoránka
estragon
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na proužky asi 5cm dlouhé, osolíme, obalíme ve směsi majoránky, drceného estragonu a pepře a necháme odležet.
Zeleniu nakrájíme, krátce podusíme s trochou soli, pepře a česneku na olivovém oleji a dáme stranou.
Na pánev nalejeme další olej, rozpálíme a zprudka opečeme maso.
Rovněž dáme stranou.
Do vypečené šťávy vlijeme Cinzano, chvilku povaříme, pak přidáme ještě trochu estragonu a pepře a vaříme, až omáčka zhoustne.
Pak přidáme mouku, zamícháme, vrátíme zpět na pánev maso a zeleninu a vaříme.
Postupně přiléváme smetanu, šálek vývaru, mícháme a za chvíli odstavíme.
Zbylý vývar použijeme na těstoviny: Až se téměř uvařily ve slané vodě, slijeme je a ještě pět minut vaříme ve vývaru (vývar se skoro všechen ztratí).
Vše pak v míse smícháme a podáváme.
Telecí po italsku s makaróny
Telecí po italsku s makaróny