Kuchařské recepty pro každého

Telecí plec s hráškem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecí plece
500 g hrášku
půlka hlávkového salátu
40 g másla
2 lžíce smetany ke šlehání
špetka cukru
sůl
mletý pepř
1 žloutek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Osolenou telecí plec potřeme máslem, zabalíme do alobalu a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Asi za hodinu alobal nahoře nařízneme, maso zakapeme třemi lžícemi vody a pečeme, až změkne a zčervená.
Do kastrolu dáme hrášek, máslo, cukr, 1 dcl vody, pokryjeme hlávkovým salátem a dusíme pod pokličkou, až hrášek změkne.
Hlávkový salát odstraníme, hrášek sundáme z plotýnky, zahustíme žloutkem rozmíchaným se smetanou, osolíme, opepříme, už jen mírně přihřejeme a hned podáváme s masem nakrájeným na plátky.
Telecí plec s hráškem
Telecí plec s hráškem