Kuchařské recepty pro každého

Telecí paprikáš

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g telecího masa
1 menší cibule
2 čerstvé papriky
sádlo
1 rajče
zakysaná smetana
sůl
sladká mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na větší kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme mletou červenou papriku, ihned zalijeme malým šálkem vody a necháme přejít varem.
Potom přidáme syrové maso, osolíme a za pravidelného míchání dusíme tak, aby se šťáva zvolna vydusila na tuk.
Když se šťáva vydusí na tuk, zalijeme zase šálkem vody.
Až maso změkne, přidáme proužky papriky a nakrájené rajče.
Podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Telecí paprikáš
Telecí paprikáš