Kuchařské recepty pro každého

Telecí na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g telecího masa (kýta
hřebet nebo plec)
50 g libového uzeného masa
50 g slaniny
1 malá kyselá okurka
2 lžíce na nudličky nakrájené kořenové zeleniny
50 g másla
3 kuličky pepře
1 kulička nového koření
63 ml bílého vína
1 lžička hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme.
Polovinu slaniny, uzené maso a okurku nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, vyškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli a vše osmahneme.
Pak přidáme maso, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka.
Až je maso měkké, vyndáme ho a uchováme v teple.
Výpek zaprášíme moukou, povaříme, přilijeme víno a šťávu přecedíme.
Podáváme s opečenými bramborami nebo s rýží nebo s knedlíky.
Telecí na víně
Telecí na víně