Kuchařské recepty pro každého

Telecí maso s rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecího plecka
50 g slaniny
50 g cibule
2 rajčata
špetka papriky
200 g rýže
sůl
30 g másla
50 g vařeného uzeného
zelená petrželka
30 g parmezánu
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, když zesklovatí přidáme nasekanou na jemno cibuli a usmažíme ji do žluta.
Pak tam přidáme spařená a oloupaná rajčata, na kostky nakrájené telecí maso, zamícháme a dusíme tak dlouho, až se šťáva kterou pustí maso vysmahne.
Pak na maso nasypeme opláchnutou a spařenou rýži, chvilku ji s masem osmažíme, osolíme, posypeme paprikaou, na vrch dáme plátky másla, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí až obé změkne.
Podáváme posypané jemně nasekaným uzeným, parmezánem a zelenou petrželkou.
Telecí maso s rýží
Telecí maso s rýží