Kuchařské recepty pro každého

Telecí maso s cibulí

Potřebujeme tyto suroviny:
850g kulaté telecí plece
250g vařených bílých fazolí cannellini
3 červené cibule
2 mrkve
1 stonek řapíkatého celeru
citron
kousek pórku
suché bílé víno
majoránka
tymián
olej extravirgine
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nechte cca 15 minut vařit vývar z mrkve, pórku, stonku celeru, špetky tymiánu, špetky majoránky, 2 kousků citronové kůry, a 500ml vína.
Poté do vývaru přidejte telecí maso a nechte jej vařit další 2 hodiny.
Vývar odstavte z ohně a nechte v něm maso vychladnout.
Vychladlé telecí rozeberte na jemné kousky a podávejte s na plátky nakrájenou cibulí a fazolemi.
Nakonec ochuťte olejem, osolte a opepřete.
Telecí maso s cibulí
Telecí maso s cibulí