Kuchařské recepty pro každého

Telecí maso na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg telecího masa
2 lžíce sádla
3 cibule
300 ml červeného vína
2 rajčatové protlaky (160 g)
1 lžíce ostrého kečupu
sůl
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
špetka mletého černého pepře
1 lžíce sójové omáčky
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí maso nakrájíme na kostky.
Na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a orestujeme, až pustí šťávu.
Pak zasypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme zpěnit a podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, zakápneme vínem a dusíme.
Až je maso napůl měkké, přidáme protlak, kečup, podlijeme trochou vína a dusíme doměkka.
Nakonec dochutíme solí a vínem.
Telecí maso na víně
Telecí maso na víně