Kuchařské recepty pro každého

Telecí kýta na hříbkách

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g telecí kýty
50 g slaniny
70 g šunky
50 g cibule
olivový olej
80 g čerstvých hub (nebo 20 g sušených)
120 g rajčat
5 dcl bílého vína
2 bobkové listy
sůl
pepř
hřebíček
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a uchováme v teple.
Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a šunku, krátce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a okořeníme bobkovým listem a mletým hřebíčkem.
Do základu přidáme nakrájené houby a oloupaná nakrájená rajčata zbavená jadérek a chvíli povaříme.
Pak přidáme zpět opečené telecí plátky a zvolna podusíme doměkka.
Telecí kýta na hříbkách
Telecí kýta na hříbkách