Kuchařské recepty pro každého

Telecí koleno na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
2 telecí kolena
5 dkg slaniny
1 lžíce másla
1 malá cibule
2 zrnka pepře
půlka bobkového listu
1 lžička másla
1 lžička hladké mouky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kolena vykostíme, maso rozdělíme na 4 porce a protkneme proužky slaniny.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opečeme z obou stran.
Pak mírně podlijeme, přidáme koření a dusíme do poloměka.
Nakonec koleno opečeme do červena, šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, povaříme ji a přecedíme na maso.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo knedlíky.
Telecí koleno na slanině
Telecí koleno na slanině