Kuchařské recepty pro každého

Telecí játra na bylinkách

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecích jater
mléko
hladká mouka
mletá paprika
máslo
olej
sůl
1 cibule
petrželová nať
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí játra omyjeme, zalijeme mlékem a necháme několik hodin v chladničce odležet.
Můžeme nechat i přes noc.
Před přípravou játra vytáhneme, opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a poprášíme směsi mleté papriky a mouky.
Maso vložíme na pánev do rozpáleného oleje a opečeme z obou stran doměkka.
Hotová játra osolíme, přeložíme na talíře, olej z pánvičky slijeme, podle potřeby přidáme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať a pažitku.
Podáváme s opečenými bramborami.
Telecí játra na bylinkách
Telecí játra na bylinkách