Kuchařské recepty pro každého

Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g teleci kýty
3 pomeranče
3 grapefruity
1 cibule
1 řapík celeru
2 lžíce oleje
150 ml telecího vývaru
1 lžíce zeleného pepře
4 lžice zakysané krémovité smetany
několik lístků bazalky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pomeranče a grapefruity oloupeme a nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme).
Cibuli jemně posekáme.
Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme nejprve na plátky, poté na nudličky.
Na 1 lžíci rozehřátého oleje je prudce opečeme ze všech stran.
Vyjmeme z pánve.
Na 1 lžíci oleje osmahneme cibuli a celer.
Zalijeme telecím vývarem a zachycenou šťávou z pomerančů a grapefruitů.
Přidáme zelený pepř a asi 10 minut podusíme.
Zahustíme zakysanou smetanou, podle potřeby i jíškou.
Přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a 1- 2 minuty ohříváme.
Pokrm podáváme ozdobený bazalkovými lístky.
Telecí frikasé s citrusovou omáčkou
Telecí frikasé s citrusovou omáčkou