Kuchařské recepty pro každého

Tatranský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g předního hovězího masa
50 g slaniny
100 g žampionů
150 g cibule
250 g smetany
50 g hladké mouky
tuk
5 dcl vody
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájenou slaninu a cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, vlijeme smetanu a krátce povaříme.
Potom přecedíme na maso, přidáme nakrájené na tuku podušené žampiony, ještě krátce povaříme a dochutíme.
Tatranský guláš podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Tatranský guláš
Tatranský guláš