Kuchařské recepty pro každého

Švýcarské sýrové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
8 silnějších plátků šunky (3-4 mm)
6 stejně silných plátků tvrdého sýra
150 g pomazánkového másla
100 g taveného sýra
2 stroužky česneku
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pomazánkové máslo utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem na hladkou pomazánku.
Jeden plátek šunky potřeme pomazánkou, přiložíme plátek sýra, potřeme pomazánkou, další plátek šunky a tak pokračujeme dál.
Končíme čtvrtým plátkem šunky.
Totéž uděláme ještě jednou.
Oba hranolky dáme ztuhnout do ledničky a pak je nakrájíme na řezy.
Každý kousek ozdobíme pusinkou pomazánky a kouskem petrželky a podáváme s čerstvým pečivem.
Švýcarské sýrové řezy
Švýcarské sýrové řezy