Kuchařské recepty pro každého

Švýcarské mušle

Potřebujeme tyto suroviny:
50 dkg těstovin (mušliček)
7 dkg másla
1,5 dcl smetany
2 lžíce moučkového cukru
citrónová kůra
3 vejce
5 dkg rozinek
3 dkg strouhanky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těstovinové mušle uvaříme podle návodu a necháme okapat.
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Utřeme máslo, žloutky, cukr a citrónovou kůru, přidáme smetanu, rozinky a tuhý sníh.
Do této směsi opatrně přimícháme mušle, vše dáme do ohnivzdorné mísy a upečeme dorůžova.
Podáváme jako moučník s meruňkovým nebo broskvovým kompotem.
Švýcarské mušle
Švýcarské mušle