Kuchařské recepty pro každého

Svíčková pečeně s vínem

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g pravé svíčkové
50 g slaniny
2 sardele nebo lžíčka usekané petrželové natě
lžička usekané cibule
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce drobně nakrájené kořenové zeleniny
1/2 menší cibule
0,1 l červeného vína
1 lžíčka hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vykostěné sardele utřeme a smícháme s petřelovou natí, usekanou cibulí a s citronovou kůrou.
Svíčkovou odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme připravenou sardelovou směsí.
Na kastrole vyškvaříme větší část másla, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a v tomto základu maso po celém povrchu opečeme.
Pak je podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme asi 1 hodinu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou se zbytkem másla, rozmícháme, přidáme víno, krátce povaříme a přecedíme.
Maso krájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.
Svíčková pečeně s vínem
Svíčková pečeně s vínem