Kuchařské recepty pro každého

Svěží ovocný salát se smetanovým krémem

Potřebujeme tyto suroviny:
6 kiwi
2 zralá manga
1 meloun
1 kg jahod
1kg ostružin
0,5 kg borůvek
na krém: 1,5 hrnku plnotučného mléka
2/3 hrnku pískového cukru
6 velkých žloutků
2 polévkové lžíce změklého másla
půl čajové lžičky obsahu vanilkového lusku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kiwi, mango a meloun oloupeme a nakrájíme na kousky, jahody odstopkujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Nakrájené ovoce a ostružiny a borůvky vložíme do mísy a promícháme.
V kastrolu zahřejeme mléko a cukr (nezapomeneme míchat).
V misce rozšleháme žloutky a za neustálého míchání pomalu vléváme teplé mléko s cukrem.
Jakmile se ingredience spojí, nalijeme vše zpět do kastrolu a zahříváme dalších pět minut (nebo dokud směs lehce nezhoustne - směs by se neměla vařit, aby se žloutky nesrazily).
Jakmile má krém požadovanou hustotu (musí být pevný pouze do té míry, aby obalil ovoce), odstavíme kastrol ze sporáku a do směsi zašlehejte máslo a vanilku.
Do misek nebo sklenic připravíme jednotlivé porce ovoce, přelijeme krémem a před podáváním necháme vychladit.
Svěží ovocný salát se smetanovým krémem
Svěží ovocný salát se smetanovým krémem