• 6 kiwi
• 2 zralá manga
• 1 meloun
• 1 kg jahod
• 1kg ostružin
• 0,5 kg borůvek
• na krém: 1,5 hrnku plnotučného mléka
• 2/3 hrnku pískového cukru
• 6 velkých žloutků
• 2 polévkové lžíce změklého másla
• půl čajové lžičky obsahu vanilkového lusku
Kiwi, mango a meloun oloupeme a nakrájíme na kousky, jahody odstopkujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Nakrájené ovoce a ostružiny a borůvky vložíme do mísy a promícháme.
V kastrolu zahřejeme mléko a cukr (nezapomeneme míchat).
V misce rozšleháme žloutky a za neustálého míchání pomalu vléváme teplé mléko s cukrem.
Jakmile se ingredience spojí, nalijeme vše zpět do kastrolu a zahříváme dalších pět minut (nebo dokud směs lehce nezhoustne - směs by se neměla vařit, aby se žloutky nesrazily).
Jakmile má krém požadovanou hustotu (musí být pevný pouze do té míry, aby obalil ovoce), odstavíme kastrol ze sporáku a do směsi zašlehejte máslo a vanilku.
Do misek nebo sklenic připravíme jednotlivé porce ovoce, přelijeme krémem a před podáváním necháme vychladit.