Kuchařské recepty pro každého

Švestkové koule s praženou strouhankou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor vařených ve šlupce
750 g polohrubé mouky
sůl
čerstvá strouhanka
1 vanilkový cukr
práškový cukr
švestky (čerstvé nebo kompot)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a postupně k nim přisypáváme mouku.
Vypracujeme nelepivé těsto.
Z něj pak odobíráme kousky, které v dlani rozmáčkneme a zabalíme do nich švestku (pokud jsou švestky velké, stačí půlka).
Koule vaříme ve větším množství vody přibližně 6-7 minut.
Strouhanku smícháme s vanilkovým cukrem a nasucho osmahneme na pánvi.
Uvařené koule hned obalíme ve strouhance a podáváme posypané práškovým cukrem.
Švestkové koule s praženou strouhankou
Švestkové koule s praženou strouhankou