Kuchařské recepty pro každého

Švestkové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g měkkého tvarohu
300 g polohrubé mouky
2 menší vejce
1 lžička cukru
50 g másla
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1/2 šálku mléka
čerstvé nebo zmrazené švestky. Na posyp: mletý mák s cukrem nebo strouhaný tvrdý tvaroh
moučkový cukr a horké máslo.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
Přidáme mléko a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Pak z něj uděláme váleček asi 3 cm v průměru a odkrajujeme dílky, kterými obalujeme švestky.
Připravené knedlíky vhazujeme do vařící vody, promícháme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily, a na mírném ohni vaříme 8 minut.
Na talíři knedlíky překrojíme, posypeme mletým mákem s cukrem nebo strouhaným tvarohem a cukrem přelijeme horkým máslem.
Švestkové knedlíky
Švestkové knedlíky