• 8–10 plátků toastového chleba
• 20 sušených švestek bez pecek
• 100 ml slivovice
• 10 plátků libové anglické slaniny
• 100-150 g kozího sýra
• 1 lžíce francouzské nebo lahůdkové hořčice
• 20 lístků koriandru nebo polníčku či rukoly
Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout.
Z toastového chleba vypíchneme kulatým vykrajovátkem kolečka a nasucho opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran.
Naložené švestky necháme okapat, místo po pecce naplníme kouskem kozího sýra.
Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme z jedné strany lehce hořčicí a naplněné švestky do slaniny zabalíme.
Dáme na plech a v troubě nebo na grilu krátce (asi 5 minut) rozpečeme.
Opečeme plátek toastového chleba a rozkrojíme ho na čtyři stejně velké čtverečky, na ně položíme lístek koriandru nebo salátu a přichytíme párátkem rozpečenou švestku ve slanině.