Kuchařské recepty pro každého

Švestkové chuťovky

Potřebujeme tyto suroviny:
8–10 plátků toastového chleba
20 sušených švestek bez pecek
100 ml slivovice
10 plátků libové anglické slaniny
100-150 g kozího sýra
1 lžíce francouzské nebo lahůdkové hořčice
20 lístků koriandru nebo polníčku či rukoly
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout.
Z toastového chleba vypíchneme kulatým vykrajovátkem kolečka a nasucho opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran.
Naložené švestky necháme okapat, místo po pecce naplníme kouskem kozího sýra.
Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme z jedné strany lehce hořčicí a naplněné švestky do slaniny zabalíme.
Dáme na plech a v troubě nebo na grilu krátce (asi 5 minut) rozpečeme.
Opečeme plátek toastového chleba a rozkrojíme ho na čtyři stejně velké čtverečky, na ně položíme lístek koriandru nebo salátu a přichytíme párátkem rozpečenou švestku ve slanině.
Švestkové chuťovky
Švestkové chuťovky