Kuchařské recepty pro každého

Švestkové bramborové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
300 g polohrubé mouky
l vejce
100 g másla
sáček zmrazených švestek Na posypání: mletý mák nebo tvrdý tvaroh
smažená strouhaná houska
moučkový cukr a rozpuštěné máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Studené uvařené a oloupané brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme špetku soli, vejce a mouku.
Vypracujeme tužší těsto, utvoříme z něj úzký váleček a rozkrájíme na dílky.
Na každý položíme švestku a uděláme malý knedlík.
Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut.
Občas je zamícháme.
Podáváme je posypané mletým mákem s cukrem, smaženou strouhanou houskou a cukrem nebo tvarohem s cukrem.
Švestkové bramborové knedlíky
Švestkové bramborové knedlíky