Kuchařské recepty pro každého

Švédský řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
10 dkg telecího masa
5 dkg šunky
2 žampiony
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na lžičce oleje osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, opepříme, maličko podlijeme a udusíme.
Pak nakrájíme nadrobno půl plátku šunky, přidáme lžíci rozkvedlaného vajíčka a prosmahneme společně.
Telecí maso rozkrojíme na 2 tenké plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Na jeden plátek masa dáme žampiónovou náplň, zakryjeme druhým plátkem, sepneme na obvodu párátky, obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance a usmažíme na pánvi jen lehce potřené tukem.
Podáváme s vařenými brambory.
Švédský řízek
Švédský řízek