Kuchařské recepty pro každého

Švédský koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g moučkového cukru
3 žloutky
ovoce dle chuti
dortová želatina v prášku
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem ("oraženém" na pokojovou teplotu) na hladké těsto, které necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.
Poté vyválíme do požadované velikosti , poklademe ovocem (například dbroskve, jahody, kiwi, mandarinky atd.) a Dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 20-25 minut.
Pak necháme vychladnout a potíráme želé, které jsme připravili z 250 ml kompotové šťávy a z citronové šťávy.
Švédský koláč
Švédský koláč