Kuchařské recepty pro každého

Švédské sádlové klobásky

Potřebujeme tyto suroviny:
900 g libového vepřového masa
1,8 l hovězího vývaru
900 g syrového sádla bez kůže
půlka čtvrtlitrového hrnečku ovesných krup
2 lžíce soli
půl lžičky bílého pepře
půl lžičky mletého zázvoru
6 metrů prasečích střívek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kroupy namočíme ve vývaru do druhého dne, pak je přivedeme k varu a necháme 1 hodinu pomalinku probublávat.
Pak je slijeme a necháme vystydnout.
Maso se sádlem umeleleme dvakrát nahrubo a pořádně promícháme s kroupami a kořením.
Ochutnáme a případně ještě okořeníme podle chuti.
Střívka plníme směsí poměrně volně nadít a každých přibližně 25 cm je zatočíme.
Každou druhou klobásku uvážeme motouzkem z přírodního materiálu.
nakonec je rozvěsíme chladné místnosti (kolem 15°C) do průvanu asi na 4 dny.
Klobásy lze také vyudit nebo je můžeme dát do mrazáku a později tepelně zpracovat.
Švédské sádlové klobásky
Švédské sádlové klobásky