Kuchařské recepty pro každého

Švédské pikantní kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 libové kotlety
20 dkg žampionů
3 plátky slaniny
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
mletá paprika
2 lžíce kečupu
1 dcl smetany
pepř
olej
sůl
masový vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách do zlatova.
Pak je přendáme do mělkého pekáče a přidáme na plátky nakrájené žampiony.
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji, vmícháme mletou papriku a mouku a vše opět smažíme, potom zalijeme smetanou a vtrochou vývaru a za stálého míchání povaříme 5 minut.
Pak přidáme kečup, pepř, sůl, promícháme, nalijeme na kotlety a pečeme v mírně vyhřáté troubě půl hodiny.
Podáváme s dušenou rýží.
Švédské pikantní kotlety
Švédské pikantní kotlety