Kuchařské recepty pro každého

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
450 g mletého libového vepřového masa
1 cibule
1 žloutek
3 snítky jemně nasekaného kopru
1 lžíce rostlinného oleje
3?4 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse důkladně promícháme mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru, podle potřeby osolíme a opepříme.
Ze směsi vytvarujeme dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.
Olej rozehřejeme ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečeme ze všech stran dozlatova.
Zbylý nasekaný kopr vmícháme do zakysané smetany a přelijeme na pánvi přes opečené kuličky.
Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami.
Švédské kuličky ve smetanové omáčce
Švédské kuličky ve smetanové omáčce