Kuchařské recepty pro každého

Sušené meruňky s kardamonovým sirupem a zmrzlinou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 l vanilkové zmrzliny
2/3 hrnku lehce opražených nasekaných pistácií
1,25 hrnku sušených meruněk
500 ml horké vody
čtvrt hrnku moučkového cukru
3 lusky kardamonu (nebo 4 lžičky práškového)
kousek skořice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme zmrzlinu s pistáciemi, dobře rozmixujeme, rozdělíme do šálků (8 x 125 ml) a necháme znovu zamrazit.
Meruňky zalijeme v kastrůlku vařící vodou a necháme stát 30 minut.
Pak přidáme cukr, kardamon a skořici a povaříme na slabém plameni.
Až se obsah zmenší na polovinu, vychladíme.
Zmrzlinu vyklopíme na talířky, přelijeme sirupem s meruňkami a podáváme.
Sušené meruňky s kardamonovým sirupem a zmrzlinou
Sušené meruňky s kardamonovým sirupem a zmrzlinou