Kuchařské recepty pro každého

Šunková roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vejce
200 g taveného sýra
100 g másla
100 g Nivy
200 g šunky
100 g goudy
50 g sterilizované kapie
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky utřeme s taveným měkkým sýrům a změklým máslem.
Sýr nastrouháme nahrubo a zamícháme do žloutků.
Vaječné bílky nadrobno nasekáme a přimícháme je do nádivky.
Na desku rozprostřeme alobal dvojmo.
Překládáním okrajů poklademe na něj plátky šunky.
Vytvoříme obdélník 30x28 cm.
Na šunku poklademe na tenko nakrájené plátky sýra.
Na sýr rozetřeme náplň a poklademe na ni na proužky nakrájenou kapii.
Roládu zavineme, zabalíme do alobalu a uložíme na noc do ledničky.
Před podáváním alobal odstraníme a roládu pokrájíme.
Šunková roláda
Šunková roláda